hello@fluffyoak.cz

Nakládané cukety

Na nakládané cukety potřebujeme:

--> cukety --> cibuli --> česnek --> jablečný ocet --> vodu --> med --> sůl

--> koření: pepř, tymián, hořčičné semínko, bobkový list

Nejprve si nakrájíme cuketu a cibuli na tenké plátky, stroužek česneku asi na čtvrtiny. Ve velké míse smícháme zeleninu spolu s kořením a rozdrceným pepřem, pořádně promícháme.

V hrnci si připravíme nálev z jablečného octu (350 ml), vody (350 ml), přidáme 2 lžičky soli a 2,5 lžičky medu. Směs na mírném ohni přivedeme k varu, a pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Do mason jar natlačíme cukety a dolijeme octovým nálevem.

Sklenice ozdobíme štítkem, který jsem vyrobila z dřevěného razítka (najdete ho na našem eshopu) a přivázala pomocí krouceného provázku.

Uložíme do lednice a nejlépe dva dny necháme odpočívat.

Pro ty, co mají plnou zahrádku cuket a už neví, jak je spotřebovat, je recept jak dělaný. V lednici vám vydrží delší čas, pokud je hned nesníte .)
V mason jar sklenici vypadají cuketky skvěle, a když si je ozdobíte štítkem, můžete je věnovat i jako dárek.

Dobrou chuť .))