hello@fluffyoak.cz

Horký jablečný cider

Na horký cider potřebujeme:

--> jablečný cider --> třtinový cukr nebo med --> koření (skořice, badyán, zázvor, hřebíček...)

Cider vlijete do hrnce, přisypete cukr podle chutí (vezměte si větší hrnec, protože při nasypání cukru začne směs pěnit) a nakonec přidáme oblíbené koření.

Cider dáme vařit (můžeme navíc přidat jablíčka), necháme chvíli ve varu. Cukr musí být úplně rozpuštěný, koření by mělo pořádně provonit cider.

Stáhneme z plotny a podáváme v Ball mason jar a nejlépe s uchem, aby vás pití nepálilo.

Horký cider je skvělé pití do pochmurného podzimního počasí. Koření krásně provoní celou kuchyni a navodí příjemnou atmosféru.
Tak to třeba o víkendu zkuste a dětem můžete udělat nealkoholický svařený jablečný džus, stejně jako cider.

Hezký víkend.
Veronika