hello@fluffyoak.cz

Cheesecake v Ball® mason jar

Na čokoládový cheesecake v Ball® mason jar potřebujeme:

--> 200g čokolády 70% --> 50g sušenek --> 50g másla --> 250g mascarpone --> 250ml smetany ke šlehání

Nejprve si ve vodní lázni rozehřejeme všechnu čokoládu. V mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme se změklým máslem a vytvoříme hmotu, která drží. Dáme vychladit do ledničky.

Vyšleháme mascarpone spolu se šlehačkou (zhruba 50ml šlehačky necháme bokem). Do vyšlehané směsi přilijeme asi 3/4 rozpuštěné čokolády a pořádně promícháme.
Zbytek čokolády smícháme se smetanou.

Plníme do Ball® mason jar. První vrstva sušenek, ty pěkně "udusáme", aby nám držely pohromadě. Druhá vrstva je vyšlehané mascarpone se šlehačkou a smíchané s čokoládou. Poslední vrstva rozpuštěná čokoláda se smetanou.

Dáme do ledničky a necháme aspoň 3 hodiny chladit, klidně přes noc.

Jednoduchý dezert a přitom tak dobře chutná a krásně vypadá. Ball® mason jar skleničky můžete ještě ozdobit home made stuhou a pak už jen podávat návštěvě.
Skvělá dobrota na víkendové mlsání .)

Hezký pátek.
Veronika